Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Tiszalöki Börtön

2008.04.23

A tiszalöki börtön

 

 

 
A fogvatartottak további foglalkoztatását követően ez 350-400 főre lesz tehető. Az idekerült fogvatartottak egy és két személyes cellákba lesznek elhelyezve.
A fogház, a börtön és a fegyház fokozat egyaránt kiépítésre került a fegyintézetben. Az energiaszolgáltatás, a biztonságtechnika, takarítás, főzés, mosás és minden, ami egy kisebb településen is létezik, az ő feladatuk. A fogvatartottak oktatását általános iskolai, szakmunkás, illetve gimnáziumi keretek között a tervek szerint a tiszalöki oktatási intézmények segítségével oldják meg.
Dolgozni fognak a falakon belül, illetve külső telephelyeken azok az elitéltek, akiknek a személyre szabott büntetése ezt megengedi. Ez mintegy 50 százaléka lesz az itt élőknek. .

 

Tervek:

Egy másik lehetőség a könnyített szabadságvesztés. Ennek az a lényege, hogy az elítéltnek csak estére kellene börtönbe vonulnia, napközben dolgozhat a munkahelyén. Ezt a kedvezményt a kisebb, fogházbüntetéssel sújtott bűncselekmények elkövetői kapnák meg. A szabályok betartását karra vagy lábra erősített GPS-szel ellenőriznék. Ugyanezt a módszert vezetnék be a házi őrizetesek vagy lakhely elhagyási tilalom alatt álló gyanúsítottak esetében is.

A magyar fegyintézetek túlzsúfoltsága és az elítéltek fogva tartásának költségei miatt egy-két éven belül olyan törvény születhet, ami "szobafogságot" szabna ki büntetésül a fiatalkorú, első bűntényesek számára. Így a fiatalok napközben iskolába járhatnának, este pedig otthon tartózkodnának